Prochoice Kedi ve Köpek Mamaları

Profesyonellerin Seçimi

Evinize yeni bir köpek almadan önce bilmeniz gerekenler.

Eve yeni bir köpek almanın bazı zorlukları olabiliyor. Bu zorlukları olabildiğince azaltabilmek için size bir takım önerilerimizi sunduk.

01.08.2021Ertuğrul Demirci

Evinize yeni bir köpek aldığınızda köpeğinize ve kendinize en güzel yaşamı sağlamak için düzeninizi biraz değiştirmeniz gerekebilir. Bu süreci en kolay ve en doğru şekilde geçirmeniz için aşağıda bir takım önerilerimiz var:

Köpeğinizin yeni düzenine en hızlı şekilde adapte olmasını sağlamak için köpeğinize  bir rutin oluşturmanız gerekir. Gezdirme saatleri, yemek saatleri ve oyun saatleri gibi köpeğinizin ihtiyaçlarını belli saatlere düzenlemeniz gerekir. Böylece köpeğiniz düzene alışır ve tuvalet eğitimini de çok daha rahat bir şekilde öğrenir.

Mama, mama tası, su tası ve tasma almanız gereken ilk şeylerden biri. Ayrıca eve bir takım eşyalar almak sizi rahatlatabilir. Bunlardan başlıcaları;

Köpeğinizin sağlığı ve gelişimi için yediği mama çok önemli. Mama seçiminde veterinerinizden yardım almak, köpeğinizin yaşına ve cinsine göre doğru mamayı bulmanızda yardımcı olur.  Tabii ki bizim önerimiz kendi ürettiğimiz Perfect Start isimli yavru köpek mamasıdır.

Yavru köpekler çok meraklı olabiliyor, bu sebeple gördükleri her şeyin peşinden gitmek isteyebiliyorlar. Bazen evden kaçtıkları bile oluyor. Bu durumda köpeğinize rahatça ulaşabilmek için üzerinde köpeğinizin adı ve telefon numaranız yazılı bir künye almanız çok önemli. Böylece onu gören bir insan size rahatça ulaşabilecek ve köpeğinizi bulmanıza yardımcı olacak. 

Evinize köpeğin boyutuna göre geniş bir kafes alın. Kafesin içine yatak, oyuncak gibi sevdiği şeyleri koymanız onun seveceği bir ortam oluşturmanız için çok önemli. Böylece orayı odası gibi görecek, kendini güvende ve mutlu hissedecek.

Özellikle köpeğinizin mobilyalara çıkmasını istemiyorsanız ona geniş bir köpek yatağı almanız çok önemli. Böylece sizinle birlikte kendi köşesinde mobilyalardan uzak bir yerde gevşeyip dinlenebilecek.

Ödül mamaları almanız köpeğinizi eğitirken çok yardımcı olur.  Köpeği eğitmek için doğru bir şey yaptığında onu ödüllendirmek gerekir. Bunun için en basit ödüllendirme şekl ödül mamaları vererek olacaktır. 

İlk 4-5 hafta köpek için adaptasyon sürecidir ve bu süreçte eski habitatından alışık olduğu kötü huyları henüz ortaya çıkmayabilir.  Bu sürede yeni dostunuza kurallar ve yeni alışkanlıklar öğretin. Böylece kuralları kısa sürede öğrenir. Yeni köpeğinizin henüz bir bebek olduğunu unutmayın, bazen çok yaramaz olabiliyorlar. Bu yüzden gözünüzü köpeğinizin üstünden çok ayırmamaya çalışın. Merakl olduklarından ne bulursa çiğneyecektlerdir. Bu yüzden açıkta kablo, ayakkabı, kumanda ve değerli eşyalarınızı bırakmamaya özen gösterin. Son olarak köpeğinizi küçüklükten itibaren sosyalleştirmeye başlayın (insanlarla, hayvanlarla). Yoksa yaşı büyüdükçe başka insanlardan ve hayvanlardan korkacaktır. Eğer korkarsa da kendini korumak için havlayıp saldırabilir.