Prochoice Kedi ve Köpek Mamaları

Profesyonellerin Seçimi

Kediler ve Köpekler Nasıl Tanıştırılmalı?

Diyelim ki evinize yeni bir köpek geliyor, evde de bir de kediniz var. Onları nasıl tanıştırmalısınız?

03.08.2021Ertuğrul Demirci

Diyelim ki evinize yeni bir köpek geliyor, evde de bir de kediniz var. Onların nasıl anlaşacağı konusunda endişe edebilirsiniz çünkü genellikle köpekler ve kedilerin iyi anlaşmadığını düşünürüz. Fakat, nasıl anlaştıkları tamamen nasıl tanıştıklarına bağlıdır. 

Eğer korkak ve ortalarda gözükmeyen bir kediniz var ise tanıştırma anınız daha da önemli olacaktır. Köpekler eğlence amaçlı kovalamayı severler ve kendilerinden kaçan bir kedi gördüklerinde dayanamazlar. Fakat kediler için aynı şey söylenemez, onlar kaçarken bunu oyun olarak görmezler ve korkarlar. Bu senaryonun ilk tanışma anında yaşanmaması çok önemlidir!

Kedi ve köpekleri tanıştırdığınız yer çok önemlidir. Yukarıda örnek verdiğimiz senaryoda tanıştırma yerinizin ev içi olması gerekir. Bu sayede tanıdığı ve bildiği ortamda olan kediniz kendini güvende hisseder. Eve sonradan gelen köpeğinizi, kediniz ile tanıştırmadan evvel serbest bırakmamanızı öneririz. Aksi halde bir durum, kendini özgür ve güvende hissettiği ortamda yabancı bir köpek ile karşılaşmak kedinizi çok korkutacaktır. Bu şok ve korku ile kediniz köpeğinize veya köpeğiniz kedinize saldırabilir! 😱

Birbirleri ile tanışmadan önce bir hafta kadar köpeğinizin eve alışmasına zaman tanıyın. Köpeğinizin sakin, kedinizin karnın tok olduğu bir zamanda ikisini birlikte bir odaya alın. Köpeğine tasmasını giydirmeniz, onun kedinize doğru koşmasını engelleyerek kedinizin korkmamasını sağlayacaktır. Köpeğiniz göz temasını bozmadan kediye bakıyor, harekete hazır duruyorsa en sevdiği ödül mamaları ile dikkatini dağıtın. 3-5 gün boyunca aralıklarla bu şekilde buluşturarak birbirlerine alışmalarına yardımcı olabilirsiniz. Köpeğiniz havlıyor ve saldırganlaşıyor ise bu süreç biraz daha uzun sürebilir. 

Zaman ile birlikte kedi ve köpeğiniz  birbirlerine alışırlar ve bir süre sonra evde yalnız kaldıklarında bile birbirlerini rahatsız etmezler.  

Birbirlerine alıştıklarını düşündüğünüzde bile ilk 1 ay çok dikkatli olmanız gerekir. Olası bir kavgada kediniz veya köpeğiniz ciddi şekilde yaralanabilir. 🧿