Prochoice Kedi ve Köpek Mamaları

Profesyonellerin Seçimi

Yaz tatilleri evcil hayvanlarımızla daha da keyifli!

Yaz sıcaklarında evcil hayvanlarınızla beraber keyif yapabilmek için dikkat etmeniz gerekenler.

01.08.2021Ertuğrul Demirci

Yaz tatilleri evcil hayvanlarımızla daha da keyifli!  Fakat bazen sıcak hava ve yorucu tatil temposu onların sağlığını tehlikeye atabiliyor. Bu tarz durumlardan kaçınmak için alabileceğimiz bir takım önlemler var.

Bu önlemlerden bazıları;

  • Kısa süreliğine bile olsa evcil hayvanınızı yaz sıcağında arabanın içinde bırakmayın! Araba çalışmıyorken içerisi hızlı bir şekilde aşırı ısınabilir.

  • Sıcak havalarda, patili dostlarımız da bizim gibi çok çabuk susayabilir. Bu yüzden daima su kaplarını dolu tutmak onları biraz olsun rahatlatır.

  • Bu kavurucu yaz sıcaklarının yanında bir de evcil hayvanınız çok tüylü ise daha da fazla sıcak hisseder ve onun için hayat baya bir zorlaşır. Bunu önlemek için yaz aylarında hayvanlarınızın tüylerini traş ettirebilirsiniz. Su kaplarını hiçbir zaman boş bırakmamayı unutmayın! Patili dostlarımız sıcak havalarda çok çabuk susayabilir.

  • Küçük dostlarımızın sıcakta çok bunaldığını fark edip onları biraz olsun ferahlatma düşüncesiyle sularına buz atabiliyoruz. Maalesef bu durum onları ne kadar ferahlatsa da boğaz enfeksiyonu yapabilir ve bu sıcakta hasta olmak onları daha da rahatsız edebilir.

  • Evcil hayvanlarınızı gezdirirken siyah asfalta temas ettirmemeye özen gösterin. Asfalt sıcakta özellikle güneşin altında 60 dereceye kadar ısınabilir. Dört ayaklı dostlarımızın asfalta basması onların patilerini acıtabilir. Asfalta basarak yürümek yerine çimden veya kaldırımdan yürümek onlar için daha rahat olur.

  • Sıcak yaz aylarında sevimli dostlarınız yeşillik alanda çok vakit geçiriyorsa eve geldiğinde üzerinde kene var mı diye bakmanız çok önemli. Kene evcil hayvanlarımızda ciddi hastalıklara yol açabilir. Özellikle karın, kuyruk, patilerin arasına ve kulaklara iyice bakılması iyi olur.

Hayvanlarda Sıcak Çarpması Nedir? Nasıl Önlen alınır?

Yaz sıcaklarında evcil hayvanlarınız sıcak çarpması yaşayabilir ve bu da onların hayatını tehlikeye atar. Özellikle köpekler yaz sıcaklarında çok bunala bilir. Eğer dilleri dışarıdaysa veya yorgun haldeyse serin bir alan yaratmanız onlara çok iyi gelecektir ve sıcak çarpmasını önleyecektir. Eğer köpeğiniz nefes nefese kalıyorsa, gözleri kızarıyorsa, halsiz, asabi, kusuyor ve baygınlık geçiriyor ise sıcak çarpması yaşıyor olabilir ve bir an önce veterinere götürülmesi gerekir. Bazı uç örneklerde evcil hayvanınızın diş etlerinde gri renk gözükür bu durumda direk veterinere gidilmesi gerekir. Sıcak çarpması önemli olup bir an önce tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Bu durumun yanı sıra bir de evcil hayvanınız çok tüylü ise daha da sıcak hisseder ve onun için hayat baya bir zorlaşır. Bunu önlemek için yaz aylarında hayvanlarınızın tüylerini traş ettirebilirsiniz. Son olarak su kaplarını hiçbir zaman boş bırakmamayı unutmayın! Patili dostlarımız sıcak havalarda çok çabuk susayabilir.